Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 00:00 - Нова година в Африка - Тунис ви очаква!
Автор: pochivkavtunis Категория: Туризъм   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
0



Посрещането на Новата 2014-та година в Тунис наистина е невероятно изживяване, което ще ви зареди с невероятни емоции и чудесни моменти. Разположен в Северна Африка, Тунис е сред най-впечатляващите туристически дестинации и то напълно оправдано.

Посещавайки тази невероятна страна няма как да не останете възхитени от неповторимия облик на тамошните селища. Малките къщички в бяло и най-различните нюанси на жълтото правят атмосферата в градовете и селищата още по-топла, а невероятното разнообразие от забележителности няма как да не ви възхити и вдъхнови.

Най-интересните и посещавани исторически забележителности на Тунис се намират предимно в северните части на страната. Именно тук е най-развит и туризмът и са създадени най-красивите и вдъхновяващи курорти.

Сред по-известните забележителности определено се откроява римският град Ем Джем, където е разположен вторият по-големина колизеум за гладиаторски борби в света. В близост до него е и уникалният исторически музей, където може да разгледате невероятна колекция от римски музайки.

Невероятна забележителност е и селището Матмата в централните части на Тунис. Това е старо берберско село,където жителите му живеят в домове прокопани в земята или в подземни пещери. В Матмата е подобно жилище е заснето във филма „Междузвездни войни” като родният дом на известния герой Люк Скайлокър. Днес това място представлява хотел, където туристите биват настанявани в типичните за селището жилищни стаи.

Следващият град, който е сред най-посещаваните места в Тунис е град Дуга. Тук има запазени 12 римски храма,мавзолей, 3 римски бани и театър. Много интересна е Картагенската кула, висока 21 метра.

Може да посетите и остров Джерба. Тук има запазени множество забележителности и интересни постройки. Столичният град Тунис също не е за изпускане. Множеството музей, джамии, мавзолеи, фонтани и дворци ще ви разкрият историята на тази толкова впечатляваща страна.

Може да посетите също Двореца на бея и уникалният музей Бардо, където се изложени множество невероятни произведения на изкуството. По време на престоя си може да си направите разходка до някои от островите на Тунис, да идете на сафари в пустинята или да разгледате зоопарка Фригуа близо до град Хамамет. Възможностите наистина са огромни, но едно е сигурно – невероятния облик на Тунис и впечатляващите забележителности ще ви подарят прекрасен престой и незабравим новогодишен празник.

Подарете си и вие приказна почивка в Тунис, запознайте се с необикновената култура на тази африканска страна и си подарете множество приятни емоции и впечатления по случай Новата 2014-та година.

Вижте оферти за Нова година в Тунис тук





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavtunis
Категория: Туризъм
Прочетен: 59517
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930