Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 11:10 - На почивка в Тунис
Автор: pochivkavtunis Категория: Туризъм   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2013 11:11


Тунис открай време привлича ежегодно милиони туристи с невероятните си плажове, екзотика и многобройни забележителности. В Тунис всичко е някак приказно, може би заради близостта до пустинята и допира до морето. Посещавайки тази фантастична африканска страна ще се потопите в един вълнуващ свят от екзотика и арабски традиции.

Обликът на местните селища е изключително интересен. Повечето сгради са бели, сини или жълтеникави, уличките са предимно тесни и водещи към множество забележителности.

Сред впечатляващите градове на Тунис са приказните Сус и Хамамет. В Сус може да намерите много забавления и заведения. Това е един от най-големите градове в страната, предлагащ невероятни плажове и възможности за пазаруване. Хамамет също предлага перфектни условия за почивка и прекрасни забележителности.

В Ел Джем се намират едни от най-внушителни и известни римски останки в Африка. Тук може да разгледате амфитеатъра, където са се провеждали множество гладиаторски битки и още множество интересни забележителности.

Монастир също е сред най-посещаваните градове в Тунис. Яхтените и рибарски пристанища, прекрасните възможности за практикуването на всякакви водни спортове и множеството плажове го нареждат сред най-добрите курорти в Тунис. Тук има чудесни заведения, ресторанти и барове, предлагащи многообразие от вкусни ястия и традиционни специалитити.

В Тунис се намира и известният град Картаген – впечатляващ и запазил невероятно архитектурно наследство.

Едно впечатляващо селище представлява Матмата. Тук се намира родната къща на Люк Скаимокър от световноизвестния филм „Междузвездни войни”. Самото градче е населявано от бербери като жилищата им заемат отворите на пещери или са вкопани в земята. В случаи, че искате да усетите какво е да обитаваш подобно жилище, то в Матмата има и хотел, които предлага на своите посетители престои сред типичните за града убежища.

Това са само една малка част от най-интересните места в Тунис. Тази прекрасна страна предлага множество приятни изненади за своите гости, чудесна храна, многообразие от атракции и интересни забавления. В Тунис определено ще се наситите с невероятни впечатления и много настроение.

Вижте оферти за почивка в Тунис тук





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavtunis
Категория: Туризъм
Прочетен: 59505
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930