Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на pochivkavtunis
Име:
Антон Пенев

Възраст:
55

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
2
Последни постинги

Тунис е сред държавите в Африка, които всяка година са посещавани от значителен брой туристи и желаещи, да се докоснат до една по-различна и екзотична обстановка. Граничещ със Сахара на юг и с лазурните средиземноморски води на север, тази страна е сред най-интересните места, който може да посетите.

Сред най-впечатляващите градове в страната са Хамамет и Сус. Това са два от най-известните курорти тук, предлагащи редица забавления, прекрасни плажове и разнообразие от възможности за настаняване на своите гости. Това са най-подходящите места за вашата почивка, ако планирате да се излежавате на златистите плажове с часове, да се наслаждавате на морето и да се отпуснете с чаша освежаваща плодова напитка в ръка.

Желаещите да се запознаят с местната история могат да посетят един невероятно нетипичен и интересен град – Матмата. Това е берберско селище, населявано от народа бербери. Интересното тук е че жилищата на местните са вкопани в подземни пещери. Единственият хотел в града предлага възможността да усетите какво е да се живее в подобна пещера. Изцяло автентичен и пресъздаващ абсолютно същите условия, в който берберите пребивават хотелът наистина ще ви изуми.

Един неописуем град е и Картаген – селище с богато историческо минало и запазило значителен брой забележителности. Това определено е един от най-впечатляващите градове.

Освен това може да посетите и столичният град – Тунис. Градът е доста оживен и е запазил интересни места, които да разгледате.

Повичката в Тунис винаги е изпълнена с невероятни впечатления. Независимо дали предпочитате да обикаляте из местните селища, да трупате тен на плажа, да се забавлявате или да посещавате най-различни нощни заведения тази страна определено има какво да ви покаже. Местните атракции са пълни с екзотика и много настроение, затова не се чудете, ами резервирайте и вие вашата почивка в тази африканска феерия от история, екзотика и забавления.
Оферти за почивка в Тунис тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2014 12:06

Цветен, пъстър и толкова колоритен Тунис е истинска мечта в навечерието на тазгодишните новогодишни празници. Все повече туристи, желаят да се потопят в слънчевата атмосфера на тази прекрасна африканска страна за посрещането на Новата 2014-та година.

Богатото историческо наследство на Тунис определено ще разнообрази престоя ви там и ще ви създаде изключително приятни впечатления. Невероятните селища, арабският им облик и древните останки от римско време са сред най-интересните туристически атракции. Събрала в себе си толкова много любопитни места и екзотични кътчета, тази страна наистина ще ви подари невероятен престой, релаксираща почивка и уникален новогодишен празник.

Хотелите в Тунис предлагат на своите гости, прекрасна, уютна и много топла атмосфера, сред която да можете да се почувствате наистина специални. Гостоприемството на местните жители, луксозните удобства и невероятните ресторанти ще ви подсигурят великолепен престой. Ресторантите в Тунис ще ви поглезят с едно неописуема наслада за небцето. Предлагат се всякакви ястия и напитки – от традиционните за тунизийската кухня до невероятни средиземноморски специалитети. По време на празника пък масите се отрупани с невероятно разнообразие от вкусни ястия.

Освен прекрасните хотели и заведения, Тунис разполага и с чудесни плажове, на който може да се порадвате на топлите слънчеви лъчи и звука на морето.

И за да се сдобиете с максимални впечатления непременно посетете някои от традиционните тунизийски пазари. Тук се предлагат всякакви стоки, повечето от които са типични за местната култура – дрехи, платове, бижута, накити, сувенири, храни, сладки изделия, ядки, плодове, подправки и какво ли още не.

В новогодишната вечер се пригответе за много забавления. Веселото и празнично настроение ви е гарантирано, придружено от много музикални забавления, танци тържествени програми. В много от селищата на Тунис се провеждат празнични фестивали и чествания, а в повечето хотели се организират новогодишни вечери и програми.

Не се колебайте, а си подарете и вие несравним новогодишен празник сред арабската култура и екзотика на Тунис. Невъобразимото историческо богатство на тази страна, чудесната кухня, интересните обичаи, прекрасните плажове и удобните хотели ще направят изкарването ви впечатляващо. Избирайки Тунис за посрещането на Новата 2014-та година, ще може да се насладите на невероятно изкарване и да се запасите с огромна колекция от приказни емоции и много настроение.

Вижте оферти за Нова година в Тунис тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове: 0

Посрещането на Новата 2014-та година в Тунис наистина е невероятно изживяване, което ще ви зареди с невероятни емоции и чудесни моменти. Разположен в Северна Африка, Тунис е сред най-впечатляващите туристически дестинации и то напълно оправдано.

Посещавайки тази невероятна страна няма как да не останете възхитени от неповторимия облик на тамошните селища. Малките къщички в бяло и най-различните нюанси на жълтото правят атмосферата в градовете и селищата още по-топла, а невероятното разнообразие от забележителности няма как да не ви възхити и вдъхнови.

Най-интересните и посещавани исторически забележителности на Тунис се намират предимно в северните части на страната. Именно тук е най-развит и туризмът и са създадени най-красивите и вдъхновяващи курорти.

Сред по-известните забележителности определено се откроява римският град Ем Джем, където е разположен вторият по-големина колизеум за гладиаторски борби в света. В близост до него е и уникалният исторически музей, където може да разгледате невероятна колекция от римски музайки.

Невероятна забележителност е и селището Матмата в централните части на Тунис. Това е старо берберско село,където жителите му живеят в домове прокопани в земята или в подземни пещери. В Матмата е подобно жилище е заснето във филма „Междузвездни войни” като родният дом на известния герой Люк Скайлокър. Днес това място представлява хотел, където туристите биват настанявани в типичните за селището жилищни стаи.

Следващият град, който е сред най-посещаваните места в Тунис е град Дуга. Тук има запазени 12 римски храма,мавзолей, 3 римски бани и театър. Много интересна е Картагенската кула, висока 21 метра.

Може да посетите и остров Джерба. Тук има запазени множество забележителности и интересни постройки. Столичният град Тунис също не е за изпускане. Множеството музей, джамии, мавзолеи, фонтани и дворци ще ви разкрият историята на тази толкова впечатляваща страна.

Може да посетите също Двореца на бея и уникалният музей Бардо, където се изложени множество невероятни произведения на изкуството. По време на престоя си може да си направите разходка до някои от островите на Тунис, да идете на сафари в пустинята или да разгледате зоопарка Фригуа близо до град Хамамет. Възможностите наистина са огромни, но едно е сигурно – невероятния облик на Тунис и впечатляващите забележителности ще ви подарят прекрасен престой и незабравим новогодишен празник.

Подарете си и вие приказна почивка в Тунис, запознайте се с необикновената култура на тази африканска страна и си подарете множество приятни емоции и впечатления по случай Новата 2014-та година.

Вижте оферти за Нова година в Тунис тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове: 0

Нова година в Тунис определено е изживяване, което си струва. Екзотичната природа, интересните арабски градове, слънчевите плажове и удобните хотели ще направят празника ви наистина специален.

Разположен в северните части на Африка, Тунис разполага с невероятни плажни ивици. Хотелите тук ще ви очароват с прекрасната си обстановка и удобства. Множеството ресторанти и заведения ще ви поднесат богато меню от подбрани ястия, местни специалитети, средиземноморски деликатеси и традиционни вкусове. Тунис предлага и страхотни атракции, които определено ще подсилят усещането ви,че сте в Африка. Може да се повозите на камила, да посетите Сахара, да се потопите в атмосферата на местния бит и култура и какво ли още не.

Докато сте в Тунис може да се запознаете с някои от невероятните забележителности. Тук се намира впечатляващият Картаген – един от най-красивите градове в страната. Малките къщички в бяло, невероятното културно наследство и арабския облик на Картаген ще ви пренесат в миналото на Тунис и ще ви потопят в един екзотичен и древен свят. Изключително интересна е и столицата Тунис, а по-запалените могат да посетят и Матмата – селище на берберите, където може да разгледате жилищата на местното население. Най-впечатляващото е че се намират в подземни пещери.

Тунис разполага и с още множество любопитни кътчета, невероятни музей и запазени до днес арабски селища, който ще ви изненадат с битовизъм. По време на престоя ви може да разгледате и някои от множеството традиционни пазари, където се продават всякакви интересни неща и сувенири. Много интересна е и зоологическата градина, близо до град Хамамет – зоопарк Фригуа. Тук може да се полюбувате на най-различни африкански животни и да се запознаете с тунизийските ритми, танци и музика.

В навечерието на Нова година също е сигурно, че ще си изкарате страхотно. Празничното настроение се усеща навсякъде, а специално подготвените тържествени програми ще направят изкарването ви прекрасно.

Не случайно Тунис се превръща във все по-желана и достъпна туристическа дестинация. Отличните условия за почивка, интересната култура на тамошното население, впечатляващите атракции, архитектурните красоти и невероятната кухня ще ви подсигурят множество уникални спомени по случай тазгодишния новогодишен празник. Запознайте се и вие с невероятния облик, култура и обичай на Тунис и се заредете с невероятно настроение, сред културата и обичаите на тази прекрасна страна.

Вижте оферти за Нова година тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове: 0

Тунис е сред най-интересните и предпочитани дестинации по случай тазгодишните новогодишни празници. Толкова колоритен, цветен и пъстър Тунис е истинска наслада за всеки турист.

Слънчевите плажове, екзотичната атмосфера, луксозните хотели и чудесните заведения определено ще ви подарят невероятен престой. Обслужването наистина е на ниво, а прекрасните ресторанти ще ви поднесат истинска наслада от интересни вкусове.

Съчетание от Близкия изток, арабските традиции, Средиземноморието и Франция кухнята в Тунис определено ще ви изненада приятно. Може да опитате от соса хариса, който е доста лютичак, от ястието тажин, наденичките мергез или от традиционният хляб лаваш. Изключително вкусни са баничките брик, пълнени с яйце, лук, риба тон, каперси и магданоз – направо да си оближеш пръстите. На голяма почит в Тунис е и кус-кусът, който се използва дори в направата на салати. От месата най-използвани са телешкото, козето и агнешкото месо, а от морските деликатеси – риба тон, ципура, лаврак, кефал, сардини и скумрия. Любителите на сладкото може да се насладят на великолепни десерти – пастички с портокалов аромат, баклава, фурми, ядки, локум, лешников крем и какво ли още не. На плажа интересен десерт представляват плодовете от кактус. По време на престоя си може да опитате също от множеството чайове и свежи напитки.

Нощния живот в Тунис също ще ви поднесе множество прекрасни емоции. Пищните тържества по случай Нова година тук са изпъстрени с музика, настроение и танци, а хотелските комплекси ще направят всичко необходимо, за да направят престоят ви в Тунис специален и максимално удобен.

По време на престоя ви тук ще останете възхитени от местната архитектура и интересният облик на градовете, запазили в голяма степен древната си архитектура. Множеството музей, неповторимият Картаган и великолепните паметници ще ви подарят прекрасни впечатления.

Тунис определено ще ви подари прекрасен новогодишен празник. Близостта до пустинята, жаркото слънце, екзотичните плажове и новогодишното настроение ще направят престоя ви невероятен. Ще може да се насладите на интересните ресторанти и атракции, на удобните хотели и пищните тържества. Подарете си и вие невероятен празник по случай Новата 2014-та година сред топлата атмосфера на Тунис.

 

Вижте оферти за Нова година тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavtunis
Категория: Туризъм
Прочетен: 59502
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930