Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Почивка в Тунис, Тунис Почивка, Почивка Тунис, Нова Година Тунис, Тунис НОва Година, Нова Година в Тунис
Автор: pochivkavtunis Категория: Туризъм
Прочетен: 59473 Постинги: 12 Коментари: 0
Постинги в блога от Ноември, 2013 г.
Топъл, слънчев и толкова екзотичен Тунис е прекрасно място за посрещането на Новата 2014-та година. Древната история, чудесните плажни ивици и интересната арабска култура определено ще направят празника ви далеч по-интересен и впечатляващ, отколкото сте предполагали,че може да бъде.

Страхотна алтернатива за настаняване и туризъм е прекрасният град Хамамет. Разположен е на брега на Средиземно море и разполага с голям брой забележителности и интересна архитектура. Символ на града е растението жасмин. Поради това из цялата околност се продават сувенири от жасмин.

Очарователен и изключително интересен е и град Сус. Прекрасните заведения тук, златните плажове и удобните хотели определено ще ви подсигурят една незабравима новогодишна почивка. Тук може да разгледате множество забележителности, сред който са крепостта Касбах, множество музей и религиозният център Рибат.

По време на престоя ви в Тунис обезателно трябва да се отбиете до Картеген. Истински архитектурен паметник, съчетал в себе си тунизийското очарование и невероятна архитектура тук определено има какво да видите. Посещавайки Картаген ще си подарите уникални впечатления по случай новогодишните празници.

Едно от най-красивите места в Тунис е и Медина. Това е старата част на град Тунис, където може да се изгубите в едно огромно разнообразие от забележителности и впечатления. Тук на всеки ъгъл има какво да ви изненада и вдъхнови. Изключително интересна е и търговската част, където може да се разходите из множеството магазини и дюкяни, предлагащи всякакви видове стоки – дрехи, бижута, сувенири, предмети за бита, екзотични храни и подправки, най-различни сладкиши, сушени плодове и какво ли още не. Истински рай за всеки турист.

Със средиземноморско очарование се отличава и град Монастир. Съчетание от традиции и съвременност градът е един от най-предпочитаните за посещение от множество туристи. Невероятни забавления, изключителен облик и екзотична атмосфера, тук определено ще си изкарате чудесно.

А това е само една съвсем малка част от всичко, което може да видите в тази арабска страна. Невероятните хотели са един истински оазис, за своите гости, очароващи с лукс и гостоприемство. Чудесните заведения предлагат страхотни ястия, който ще ви изненадат с интересни предложения и пикантни вкусове, а прекрасните плажове ще ви пренесат в един неописуем свят от блаженство и топлина и то по случай Нова година.

Докоснете се до арабският свят на Тунис, погледнете към необятната Сахара, насладете се на пищните новогодишни тържества и си подарете незабравима почивка в тази прекрасна страна. Подарете си и вие незабравим празник и чудесна почивка, сред невероятната и топла атмосфера на Тунис.

Вижте оферти за Нова година в Тунис тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2013 14:13
Тунис открай време привлича ежегодно милиони туристи с невероятните си плажове, екзотика и многобройни забележителности. В Тунис всичко е някак приказно, може би заради близостта до пустинята и допира до морето. Посещавайки тази фантастична африканска страна ще се потопите в един вълнуващ свят от екзотика и арабски традиции.

Обликът на местните селища е изключително интересен. Повечето сгради са бели, сини или жълтеникави, уличките са предимно тесни и водещи към множество забележителности.

Сред впечатляващите градове на Тунис са приказните Сус и Хамамет. В Сус може да намерите много забавления и заведения. Това е един от най-големите градове в страната, предлагащ невероятни плажове и възможности за пазаруване. Хамамет също предлага перфектни условия за почивка и прекрасни забележителности.

В Ел Джем се намират едни от най-внушителни и известни римски останки в Африка. Тук може да разгледате амфитеатъра, където са се провеждали множество гладиаторски битки и още множество интересни забележителности.

Монастир също е сред най-посещаваните градове в Тунис. Яхтените и рибарски пристанища, прекрасните възможности за практикуването на всякакви водни спортове и множеството плажове го нареждат сред най-добрите курорти в Тунис. Тук има чудесни заведения, ресторанти и барове, предлагащи многообразие от вкусни ястия и традиционни специалитити.

В Тунис се намира и известният град Картаген – впечатляващ и запазил невероятно архитектурно наследство.

Едно впечатляващо селище представлява Матмата. Тук се намира родната къща на Люк Скаимокър от световноизвестния филм „Междузвездни войни”. Самото градче е населявано от бербери като жилищата им заемат отворите на пещери или са вкопани в земята. В случаи, че искате да усетите какво е да обитаваш подобно жилище, то в Матмата има и хотел, които предлага на своите посетители престои сред типичните за града убежища.

Това са само една малка част от най-интересните места в Тунис. Тази прекрасна страна предлага множество приятни изненади за своите гости, чудесна храна, многообразие от атракции и интересни забавления. В Тунис определено ще се наситите с невероятни впечатления и много настроение.

Вижте оферти за почивка в Тунис тук


Категория: Туризъм
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.11.2013 11:11

Тунис – топъл, екзотичен и толкова пъстър. Почивката тук наистина е нещо изключително. Добрите хотели, невероятни плажове и лазурното море превръщат престоя тук в нещо наистина специално.

Ястията тук са много вкусни, пикантни и питателни. Прекрасните ресторанти предлагат разнообразие от вкусотии и интересни напитки. Тунис разполага и с заведения и тематични барове.

Многото забележителности в страната привличат множество туристи, желаещи да се запознаят с местната култура и традиции. Ако сте любители на по-запомнящите се преживявания, то тогава непременно се включете в някое от сафаритата в Сахара или се повозете на камила.

Екзотиката на Тунис, топлото слънце и красивите плажове определено ще ви подарят прекрасна почивка. Ще може да се запознаете с местните обичаи, да се докоснете до интересната история на тази страна, да се насладите на чудесните заведения и да се полюбувате на една незабравима почивка, изпълнена с несравними емоции и множество забавления.

Вижте оферти за почивка в Тунис тук

 

 


Категория: Туризъм
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.11.2013 11:11
Търсене

За този блог
Автор: pochivkavtunis
Категория: Туризъм
Прочетен: 59473
Постинги: 12
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Ноември, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930